Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lunchbijeenkomst Association for Corporate Growth (ACG): Paradox van de Nederlandse kantorenmarkt

Jeppe de Boer, Founding Partner van Masterdam en voormalig Chief Investment Officer van OVG Real Estate, gaf tijdens de ACG lunchmeeting aan dat het Nederlandse commercieel vastgoed een van de meest innovatieve vastgoedmarkten ter wereld is.

Daarnaast gaf Sven Brookhuis, oprichter van SKEPP en HNK (Het Nieuwe Kantoor), met behulp van voorbeelden aan dat jonge vastgoedondernemers een belangrijke rol spelen in een niet te stoppen veranderende vastgoedwereld.

Op dinsdag 7 april 2015 organiseerde ACG Holland, de community in Nederland voor het middensegment van dealmaking professionals zoals private equity investeerders, M&A adviseurs, corporate executives, accountants en advocaten een lunchbijeenkomst met als thema “Disruptive Real Estate” op de Zuidas in Amsterdam. Deze bijeenkomst werd gehost door Accuracy in samenwerking
met ACG. Accuracy is een internationale partnership die financiële consultancydiensten biedt en zorgt voor een diepgaande analyse van cijfers voor ondernemingen in complexe situaties zoals M&A, geschillen en herstructurering.

Jeppe besprak de vastgoedtrends van de afgelopen jaren. De voorkeuren van consumenten lijken sneller te zijn veranderd dan waar dan ook ter wereld. Dit heeft geresulteerd in een verschuiving naar flexibele kantoren, online retail en meer stedelijk wonen waardoor veel traditionele marktleiders de weg vrij hebben moeten maken voor nieuwe investeerders en jonge innovatieve bedrijven. Deze nieuwe spelers hebben een enorme potentiële toegevoegde waarde omdat ze werken met nieuwe ‘value drivers’ zoals gastvrijheid, service, community building, flexibiliteit, technologie en branding. Veel jonge innovatieve ondernemers dreigen overigens wel vast te zitten, ondanks hun initiële succes. Het bereiken van een daadwerkelijke omvang en winstgevendheid blijft een uitdaging.

Het verkrijgen van toegang tot financiering is ook lastig. Het doel van Masterdam is om bedrijven te faciliteren bij hun strategische ontwikkeling en hun groei te versnellen. Masterdam neemt deel met eigen vermogen, strategische input en toegang tot externe financiering.

Vervolgens liet Sven op een overtuigende wijze zien hoe de noodlijdende commerciële vastgoedmarkt wordt getransformeerd en hoe kantoren kunnen inspelen op de veranderende behoeftes en wensen van de hedendaagse huurders.

Een kantoor is niet alleen een werkomgeving, maar ook een plek waar je je thuis voelt, een kop koffie kunt drinken en een plek om mensen te ontmoeten. De voorbeelden van HNK, oVVice, BounceSpace en Atoomclub, in Sven zijn PechaKucha presentatie van 6 minuten en 40 seconden, tonen aan dat er
volop mogelijkheden zijn voor jonge vastgoedondernemers.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Bas van Helden (Partner Accuracy Nederland) via +31 (0) 20 20 66750.

De presentaties zijn hier te downloaden: