Winston Churchill, beslissingen nemen – de lessen van de War Rooms

Als onderdeel van het partnerschap met Premier Cercle, een onafhankelijke onderzoeksfirma gespecialiseerd in de organisatie van economische, financiële en technologische conferenties, gaf Accuracy een speech op 8 oktober 2008, aan de Britse Ambassade tijdens een ontbijtdebat met het thema“Winston Churchill, beslissingen nemen – de lessen van War Rooms.”

Omdat strategische en tactische centra werden gebruikt om verzet tegen Duitse aanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog te organiseren, waren de War Rooms van Winston Churchill een belangrijke factor achter de overwinning van de Geallieerden.

Sindsdien is dit concept overgenomen en veel gebruikt in de bedrijfswereld.

Bedrijven zoals Accuracy of Arsene gebruiken dagelijks een moderne versie van de “War Room” door het samenbrengen van essentiële informatie tijdens bedrijfsovernames en –verkopen, het oplossen van geschillen, economische moeilijkheden of structurele problemen. Zij delen deze informatie op een bepaalde locatie en voor een bepaalde periode.
Frédéric Duponchel, ( Managing Director Accuracy), sprak over dit onderwerp samen met een aantal andere sprekers waaronder:

Sir Peter Westmacott, Britse ambassadeur in Frankrijk,
Admiraal Pierre-François Forissier, Admiraal van de Franse marine,
Jacques Gounon, CEO van Eurotunnel,
Frédéric Donnedieu de Vabres, Advocaat en partner van Arsene (een firma gespecialiseerd in corporate belastingzaken).